2006 yılında Erenler İlim ve Hizmet Vakfı yönetim kadrosuyla kurulmuştur.
Erenler İlim ve Hizmet Vakfına bağlıdır.
İMAŞDER ve çatı kuruluşları olan Erenler ilim ve hizmet vakfı bugüne kadar ihtilaf veya şüphe doğuracak hiçbir proje ve faaliyetin içerisinde yer almamıştır.
İMAŞDER ile İstanbul da bulunan hafızlık ilim talebelerine yönelik gıda ve sıcak yemek yardımlarımızla bir nebze de olsa ilim talebelerine destek oluyoruz.
İMAŞDER Mahmud Efendi Hazretlerine bağlı İsmailağa kuruluşudur.
+90553 207 4198 nolu Merkezi İletişim whatsApp- -90553 498 66 34 İnşaat hatlarımızdan ve 0212 480 0836 ulaşarak ya da www.imasder.org web sitemizden bilgi alabilirsiniz.
Web sitemizdeki “bağış yap” bölümünde bulunan hesap numaralarımıza havale-eft yaparak, +90553 207 41 98 İletişim Merkezi +90553 498 66 34 İnşaat Hattımızdan
ve 0212 480 0836 numaralı çağrı hatlarımıza ulaşarak İMAŞDER’e bağışta bulunabilirsiniz.
Nakdi Bağış, parasal bağışlara verilen addır.
Ayni Bağış ise eşya, hizmet, bedelsiz kullandırma gibi parasal olmayan bağışlardır.
Evet kabul ediyoruz.
+90553 207 4198 İletişim Merkezi — +90553 498 66 34 İnşaat Hesabını ve 0212 480 0836 numaralı çağrı hatlarımıza ulaşarak müsaitlik durumunu öğrenebilirsiniz.
İstanbul içerisinde bağışlarınızı almaya gelebiliriz.
+90553 207 4198 ve 0212 480 0836 numaralı çağrı hatlarımıza ulaşarak yaptığınız bağışlarınızı öğrenebilirsiniz.
Hesabınız olan bankayla görüşerek havale yöntemiyle düzenli ödeme talimatı verebilirsiniz.
Web sitemizde “bağış yap”bölümünde bulunan hesap numaralarımıza EFT-Havale yöntemi ile bağış yapabilirsiniz.
Evet dilediğiniz miktarda bağış yapabilirsiniz.
-Hafızlık ve ilim talebelerine günlük sıcak yemek ikramı -Kurban -Zekat/Sadaka
Bağış yaparken açıklama kısmına sadece “Bağış” yazıp dekontunu ve bağış bilgisini +90553 207 4198 nolu whatsApp hattımıza iletmeniz işlerin takip açısından daha iyi olacaktır.
Zekât, zekâtı veren şahıstan menfaati bütünüyle kesilmesi ile beraber malın şer ‘an belirlenmiş bir kısmını Allah Celle celalühü rızası için Müslüman ve fakir olan kimseye temlik etmektir.
Bu taraftan yola çıkarsak şu maddeleri sıralayabiliriz.
1) Kişi alt ve üst soyuna ayrıca eşiniz zekât veremez zira bu durumda zekât verdiği maldan menfaati elde etme söz konusu olabilecektir.
2) Şer ’an zengin sayılan kişilere zekât verilemez.
3) Gayrimüslimlere zekât verilemez.
4) Temlik şartından dolayı zekât gerçek şahıslara verilmelidir
Şer ‘an fakir sayılan kimselere aynı zamanda memleketinde malı olduğu halde yolda kalmış yanında malı olmayan kimselere zekât verilir.
1. Asli ihtiyaçları dışında nisap miktarı mala sahip kimselere
2. Gayrimüslimlere
3. Kölelere
4. Eşine
5. Alt ve üst soya çocuklara torunlara anne babalara nene ve dedelere
6. Kurum ve kuruluşlara temlik olmadığı takdirde verilmez.
Evet, kabul ediyoruz.
Elinde nisap miktarı mal (96 gram altın) var ise üzenden sene geçmemişse dahi zekât verilebilir. Ancak fıkhen zengin sayılmayacak bir durumda ise verdiği şey zekât sayılmaz.
Nisap miktarı mala sahip olan kimselerin bir kenara o günün tarihini yazması ihtiyatlı bir davranıştır. Bu tarih üzerinden 355 gün geçtiğinde para yahut ticaret malı olan bu birikimden 40 da 1 oranında zekât vermesi farzdır. Zekâtı illa Ramazan ayında vermek gibi bir zorunluluk olmamasına rağmen yapılan amellere kat kat sevap verilmesi sebebiyle bu mübarek ay Müslümanlar tarafından tercih edilmektedir. İbadeti farz olduğu anda yerine getirip diğer ayları beklememek en doğru olanıdır zira ölümün ne zaman kapımızı çalacağı belli değildir.
Ticaretinde kullanıldığı demirbaş eşyaya düşmez örneğin nakliyecinin kullandığı kamyon, dolmuşçunun minibüsü, fabrikada bulunan makinalar ve benzerleri ancak üretim yapan fabrikalardaki ürünün içeriğine dahil olan her türlü hammadde zekât hesabına dahildir.
Kendi cinsinden ödenebileceği gibi para olarak da verilebilir faziletli olan fakirin ihtiyacını en iyi şekilde karşılayacak şeyin tercih edilmesidir. Maalesef satamadığı mala zekât yoluyla elinden çıkarma durumu söz konusu olabilmektedir. Böyle bir uygulamada zahiren zekât vermiş olsa da Allah Celle celalühü katında ki makbuliyet derecesi son derece sıkıntılı olacaktır.
Zira Allah Celle celalühü hazretleri bakara suresi 267 ayeti kerimesinde şöyle buyurmaktadır: “Ey o bütün iman edenler! İnfakı gerek kazandıklarınızın ve gerek sizin için yerden çıkardıklarımızın temiz yerinden yapın. Kendinizin göz yummadan alıcısı olmadığınız fenasını vermeye yeltenmeyin ve Allah’ım gani, hamid olduğunu bilin.”
Ticaret için olan malların değeri 96 gram altın değerinde ulaştığı zaman asli ihtiyaçları olan aylık giderlerini ve borçlarını düştükten sonra geriye kalan meblağ nisabın altına düşmüyorsa 40’da 1 oranında zekât verilmesi gerekir.
Bağış esnasında vekalet alınmaktadır.
Anlaşmalı olduğumuz adakcılarımızla kurbanlarınızı kesip Hafızlık ve İslami ilimler okuyan taleberimizin yemeklerinde kullanıyoruz ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Kesildiğinde sms ve video olarak bilgi veriyoruz.
Kurban etlerini yıl boyunca pişirilen yemeklerde kullanıyoruz.
Ülke içinde veya dışında ihtiyaç sahibi bölgeler için kurban kesen çeşitli vakıf ve dernek gibi kurumlara vekâlet verilebilir. Aranan tek şart, kurumun kurbanı her yönüyle amacına ve usulüne uygun bir şekilde kesip etlerini, derilerini ve kullanılabilir diğer kısımlarını doğru yerlere ulaştıran güvenilir bir kurum olmasıdır.
+90553 207 4198 ve 0212 480 0836 numaralı çağrı hatlarımıza ulaşarak güncel Kurban fiyatlarını öğrenebilirsiniz.
+90553 207 4198 ve 0212 480 0836 numaralı çağrı hatlarımıza ulaşarak yurtdışı kurban bağışı yapabilirsiniz.
Son zamanlarda halkımız arasında yaygınlaşma eğilimi gösteren ve “ölü kurbanı” veya “kabir kurbanı” diye isimlendirilen bir kurban çeşidi dinen yoktur. Ancak ölmüş birisi adına veya sevabı ölüye bağışlanmak üzere kurban kesilebilir. Kurban borcu olup da hayatta iken vasiyet eden kişinin bıraktığı miras yeterli ise, mirasçıları tarafından vasiyetinin yerine getirilmesi gerekir. Vasiyeti yoksa, ölen kimseler için mirasçılarının kurban kesmesi gerekmez. Ancak bir kimse, sevabını ölmüş anne veya babasına yahut diğer yakınlarına bağışlamak üzere kurbanını çeşitli hayır kurumlarına veya fakir ve muhtaç kişilere bağışlayabilir.
Kurban etlerini yıl boyunca pişirilen yemeklerde kullanıyoruz.
Kurbanınız kesildiğinde sms ve video olarak bilgi veriyoruz.
Bağışınız 7 hisse ise büyükbaş olarak kesiyoruz. Tek hisseler küçükbaş olarak kesiliyor.
Evet alabilirsiniz.